OLV Ziekenhuis Aalst

Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis Aalst

10.000Directe medewerkers

Jaarlijks

85.000Opnames
420.000Consultaties
52.000Chirurgische ingrepen

De Zwarte Zusters van de Heilige Augustinus kochten in 1901 het Château de Mylbeke op de rand van de stad Aalst. In 1904 werd het “Geneeskundig Gesticht van Onze-Lieve-Vrouw” opgericht, de voorloper van het huidige OLV Ziekenhuis.

De oorspronkelijke kliniek breidde steeds meer uit. Tussen de twee wereldoorlogen had André Goffaerts, een zeer belangrijke chirurg uit de tijd, er zijn thuisbasis. Zijn opvolger, dr. Jean Cuvelier, voerde in 1948 de eerste geslaagde hartoperatie van België uit en zette het OLV Ziekenhuis zo op de landkaart. Het ziekenhuis kende vanaf dan een nog sterkere groei.

Een grote verandering voor het ziekenhuis kwam er in 1970, toen de zusters het ziekenhuis overlieten aan een vzw. Vanaf dan is er de eerste keer sprake van het “Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis”.

Bij het OLV Ziekenhuis kan vandaag iedereen terecht voor een brede waaier aan medische raadplegingen, onderzoeken, ingrepen, behandelingen en nazorg, en dit zowel in de campus van Aalst, als in de vestiging in Asse en het medisch centrum in Ninove. 

Het OLV Ziekenhuis wil de impact van een ingreep voor de patiënt zoveel mogelijk beperken, zodat een sneller herstel mogelijk wordt. Het OLV Ziekenhuis is dan ook voortrekker op het vlak van minimaal-invasieve technieken en precisiechirurgie met ondersteuning van de operatierobot. 

Naast de fysieke gezondheid van de patiënten, willen de artsen en medewerkers ook hun welzijn in al zijn aspecten en in elke levensfase behartigen. De focus ligt op kwaliteit, transparantie en samenwerking.