Europese hartfalendagen in mei

Hartfalen treft meer dan 200.000 Belgen!
Elk jaar worden er 15.000 nieuwe gevallen gediagnosticeerd in België wat overeenkomt met 40 nieuwe diagnoses per dag.

In de komende jaren wordt een verdere toename verwacht van het aantal patiënten met hartfalen. Onder andere door de vergrijzende bevolking zal het aantal patiënten verder toenemen. Specialisten verwachten een verdubbeling van het aantal patiënten met hartfalen tegen 2040. Door experten wordt dan ook gesproken over een epidemische groei. Over 10 jaar zal hartfalen de belangrijkste doodsoorzaak vormen binnen de groep van hart- en vaatziekten. Het is dus uiterst belangrijk om de bevolking te sensibiliseren en te informeren opdat men de symptomen van hartfalen tijdig kan herkennen en aldus de behandeling in een zo vroeg mogelijk stadium kan starten.

Ter gelegenheid van de Europese hartfalendagen, organiseren 24 Belgische ziekenhuizen tal van activiteiten om een zo groot mogelijk deel van de bevolking te informeren.

In het Hartcentrum OLV Aalst worden volgende activiteiten georganiseerd:
Op dinsdag 8 mei zullen er meerdere infostands opgesteld staan in de centrale ontvangsthal van onze Campus Aalst. Moest je die dag toevallig in het OLV Ziekenhuis te Aalst zijn, neem dan zeker de tijd om hierbij stil te staan. Of kom gewoon eens langs; het loont de moeite.
Op dinsdag 22 mei wordt vanaf 19u een avondsymposium georganiseerd voor verpleegkundigen binnen het ziekenhuis, thuisverpleegkundigen, verpleegkundigen uit RVT en artsen in opleiding (enkel toegankelijk voor personeel en genodigden externe thuiszorg)